KEDVENC SZTÁRJAIM

2. Bonnie WrightÉletrajz:
Bonnie Kathleen Wright angol színésznő 1991. február 17-én született. Ginny Weasley a legismertebb karaktere a Harry Potter filmekben.

Angliában, Londonban született. Szülei, Sheila Teague és Gary Wright ékszertervezők második gyermekeként született. Szülei a Wright&Teague cég tulajdonosai. Egy bátyja van, Lewis.

9 éves volt amikor elment a Harry Potter castingjára és szinte azonnal meg is kapta a szerepet. Így 10 éves korában a Harry Potter filmek első részében Harry legjobb barátjának Ron Weasley-nek a húgát, Ginny Weasley-t játszotta és még mindig játssza. Eleinte nem volt sok szerepe de egyre többet játszik a filmekben. 

2001-ben a Harry Potter and the Sorcerer's Stone (Harry Potter és a Bölcsek Köve) címűben nem sokat szerepelt. A London King, Cross vasútállomásos jelenetekben játszott csak. 
2002-ben a Harry Potter and the Chamber of Secrets-ben (Harry Potter és a Titkok kamrája) már többet szerepelt. Egy naplóhoz hozzájut, ami elkezdi megragadni a lelkét és öntudatát. Végül Harry megmenti.
2004-ben a Harry Potter and the Prisoner of Azkaban-ban (Harry Potter és az Azkabani fogoly) megint kevesebbszer szerepelt. A következő két HP filmben a Harry Potter and the Goblet of Fire-ban(Harry Potter és a Tűz serlege) és a Harry Potter and the Order of the Phoenix-ben (Harry Potter és a Főnix rendje) ismét többet szerepelt. A Harry Potter and the Half-Blood Prince-ben (Harry Potter és a Félvér herceg) is játszik. És az utolsó 2 HP filmben, a Harry Potter and the Deathly Hallows-ban (Harry Potter és a Halál Ereklyéi) is szerepelni fog, melyet két részre bontottak.

A Potter-sorozaton kívül eddig két tévéfilmben is játszott, egyikben a fiatal Agatha Christie-t alakította. Így lett híres egy egyszerű angol lány. Ha választhatna egy képességet a Harry Potter filmekből, akkor a hopponálást választaná, hogy minél több országba eljuthasson.
Imád utazni. Járt már Amerikában, Indiában, Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban.

Kedvenc:
- Zenei stílus: hip-hop
- Együttes: Destiny's Child
- Ország:Ausztrália, Franciaország, Olaszország
- Színésznő:Nicole Kidman
-Tantárgy: rajz és kémia
- Sport: soccer (foci)

Érdekességek:
- Szabadidejében szeret szörfözni, énekelni, lovagolni, úszni, teniszezni, jégkorcsolyázni, kerékpározni és atlétikázni. 
- Utánozni tudja a cockney és yorkshire-i akcentust. 
- Játszik zongorán, szaxofonon.
- A HP filmek forgatása alatt jóbarátai lett Katie Leung, Evanna Lynch, Afshan Azad, és Emma Watson.


Autógram címe:
Bonnie Wright
United Agents Ltd.
130Shaftesbury Avenue
London, W1D 5EU
UK